Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Bilgilendirme Toplantısına Katılım Sağlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı tarafından “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” çalışmasına ilişkin bilgi paylaşımı amacıyla 23 Kasım 2020 tarihinde Pazartesi günü çevrimiçi ortamda “Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan Toplantıda analiz çalışması kapsamında uygulanan metodoloji ve göstergeler ile ilgili bilgilendirme yapılmış ve elde edilen sonuçlar aktarılmıştır. Ayrıca, analiz sonuçlarının nasıl yorumlanacağına ilişkin bilgilerin paylaşıldı. Toplantıda üniversitelerimizde araştırmanın yönetimine yönelik alınacak kararlarda yetkinlik analizi çalışmasından nasıl faydalanılabileceğine yönelik öneriler sunuldu.

Toplantıya Üniversitemizi temsilen Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün katıldılar.

Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi’ne ulaşmak için tıklayınız.