Kastamonu Teknokentte “Etkin Yönetim Teşvikleri Eğitimi” Düzenlendi

BLOG geri dön

Kastamonu Teknokentte “Etkin Yönetim Teşvikleri Eğitimi” Düzenlendi

Kastamonu Teknokent ev sahipliğinde teknoloji geliştirme bölgeleri (TGB) ve ar-ge ve tasarım merkezlerinin tabi olduğu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sağlanan teşvik ve desteklere yönelik iki gün süren bir eğitim düzenlendi. Teknokent firmalarına ve Kastamonu’da faaliyet gösteren firmaların TGB ve Ar-Ge ve tasarım merkezi ekosistemini daha yakından tanıyabilmesi amacıyla yapılan eğitime firma temsilcileri, öğrenciler ve mali müşavirler katıldı.

Modern YMM Denetim ve Danışmanlık firmasından YMM Dr. Güneri Gözüaçık tarafından verilen eğitimin birinci gününde, TGB firmalarına yönelik devlet teşviki ve istisnaları, proje yönetim süreci, kanun ve yönetmeliklerde yapılan son değişiklikler ile mali uygulamalarda ve raporlamalarda en çok yapılan hatalarla ilgili bilgiler verildi. Eğitimin devamında yapılan soru-cevap kısmında ise firma temsilcileri farklı sorularla içeriği zenginleştirdi.

Etkin Teşvik Yönetiminin ikinci gün etkinliğinde ise yeni ar-ge ve tasarım merkezi kuruluşunun kanuni yönleri, uygulanan teşvikler, girişim sermayesi yükümlülüğü, personel yönetimi gibi pek çok önemli konudaki mevcut uygulamalar anlatıldı. Konularla ilgili sorularla son bulan etkinlik katılımcıların farkındalığını artırma yönünden oldukça verimli geçti.

 

 

Bu gönderiyi paylaş

BLOG geri dön