HAKKIMIZDA

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli kararı ile ilan edilmiş olup, ilgili bilgeyi yönetecek olan Kastamonu Teknokent A.Ş. 19.12.2019 tarihinde tescil edilerek faaliyetlerine başlamıştır.

Kastamonu Teknokent A.Ş.; Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB), Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Koop. Birliği, ZİNTAŞ Kastamonu Zincir San. ve Tic. A.Ş., Kastamonu Ticaret Borsası Ağaç ve Orman Ürünleri San. A.Ş., A-1 Enerji İnşaat Otomotiv San. Ltd. Şti., Kastamonu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Canovate Elektronik Endüstri ve Ticaret A.Ş., Kastamonu Holding A.Ş., Ak İnşaat Mermercilik ve Gayrimenkul Yatırım Tic. A.Ş. ortaklığında kurulmuş olup dokuz kişilik bir Yönetim Kurulu mevcuttur.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent kampüsünde bulunan 10 000 m2’lik bir alanda çalışmalarına başlayan Teknokentin ilk faaliyetleri için bir prefabrik bina inşa edilmiş olup, Yönetim ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5000 m2 lik ana binanın proje ve ruhsat çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca Kastamonu Teknokent A.Ş. bünyesinde Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisini (KÜBİG) barındıracak olup, YÖK kararı çerçevesinde şirketleşme faaliyetleri son aşamaya gelmiştir.

TTO bünyesinde Patent Destek Ofisi, Proje Ofisi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi ve Girişimcilik Ofisi planlanmış olup, ayrıca eğitim çalışmaları için de Teknokent Akademi adı altında bir birim oluşturulmuştur.