HAKKIMIZDA

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bakanlar Kurulunun 04/06/2018 tarihli kararı ile ilan edilmiş olup ilgili bölgeyi yönetecek olan Kastamonu Teknokent A.Ş. yönetici şirketi, 19.12.2019 tarihinde tescil edilerek faaliyetlerine başlamıştır.

Kastamonu Teknokent A.Ş.;

• Kastamonu Üniversitesi,
  • Kastamonu İl Özel İdaresi,
  • Kastamonu Belediyesi,
  • Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO),
  • Kastamonu Ticaret Borsası,
  • Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB),
  • Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Koop. Birliği,
  • ZİNTAŞ Kastamonu Zincir San. Tic. A.Ş.,
  • A-1 Enerji İnşaat Otomotiv San. Ltd. Şti.,
  • Kastamonu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,
  • Canovate Elektronik Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve
  • Ak İnşaat Mermercilik ve Gayrimenkul Yatırım Tic. A.Ş. ortaklığında kurulmuş olup dokuz kişilik bir Yönetim Kurulu mevcuttur.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent kampüsünde bulunan 10 000 m²’lik bir alanda yapım çalışmalarına başlayan Teknokent’in, ilk faaliyetleri için bir prefabrik bina inşa edilmiş olup, İdare Binası ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5000 m²’lik ana binanın proje ve ruhsatlandırma çalışmaları 202o yılında tamamlanmıştır. Yeni hizmet binasının temelleri ise 2020 yılı Aralık ayında atılmıştır. 2021 yılı boyunca inşaat çalışmaları devam eden, kapalı ve açık alanları ile tüm paydaşlarla sinerji oluşturulabileceği, sosyalleşme alanları ve laboratuvar gibi hizmetlerin kesintisiz sürdürülebileceği bir ortamın oluşturulması için inşa edilen Kastamonu Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi, 2022 yılının başında tüm paydaşlara kapılarını açmıştır.

Kastamonu Teknokent bünyesinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Teknoloji Transfer Ofisi Yönetmeliği çerçevesinde Yükseköğretim Kurulunun 28.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu kararı ile şirket kurulum işlemlerini 18.02.2020 tarihinde kuruluşunu tamamlayan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.,  aynı tarihte Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescil edilmiştir. Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin çatısı altında yerini alan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., bünyesinde bulunan altı modülle Kastamonu Teknokent yapılanmasına destek olmaktadır.