Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal 1 Yıllık Görev Sürecini Basın Toplantısında Değerlendirdi.

BLOG geri dön

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal 1 Yıllık Görev Sürecini Basın Toplantısında Değerlendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 08 Haziran 2020 tarihinde Mevlüt Beyribey Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında 1 yıllık çalışma sürecinde gerçekleştirilen icraatları anlattı.

                       

Kastamonu Üniversite si’nin kurulduğu yıldan bu yana geçmişi ve gelişimiyle ilgili genel bilgilere yer vererek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal,  özellikle Tıp Fakültesi’nin şehrimize kazandırılmasıyla ilgili süreç hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Konuşmasında Teknokent A.Ş.’ nin kuruluş sürecine ve geleceğe yönelik hedeflerine de değinen Rektörümüz, ayrıntılı bilgi için sözü Kastamonu Teknokent A.Ş. ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün’e bıraktı.

Şehrin yapılanmasında, stratejilerinin belirlenmesinde Kastamonu’nun potansiyelini kullanmanın önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kasım Yenigün, Teknokent A.Ş’nin önümüzdeki günlerde izleyeceği yol haritası ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Teknokent A.Ş. olarak Kastamonu’nun esas dinamiklerini, ormancılık-odun dışı diğer ürünler, turizm gibi güçlü yanlarını, birikimini, bilgisini ve tecrübesini ön plana çıkarma gayesinde olduklarından bahseden Prof. Dr. Kasım Yenigün, bunun içinde bütün dinamiklerle hareket etmek gerektiği düşüncesinde olduklarını dile getirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü ile görüşerek Teknokent A.Ş.’ nin ana binası için yapılan imar çalışmalarından da söz eden Prof. Dr. Kasım Yenigün, 2021 yılı içerisinde Teknokent’in yeni binası için duyuru yapacakları müjdesini verdi.

Tekrar söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitemizde geçen bir yıl içinde yürütülen faaliyetler ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Basının ilgisinin yoğun olduğu toplantı Rektörümüzün geleceğe yönelik hedeflerle ilgili açıklama yapmasından sonra son buldu.

Haberin ayrıntıları için tıklayınız. 

 

Bu gönderiyi paylaş

BLOG geri dön