Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı’dan Kastamonu Teknokent’e Ziyaret

BLOG geri dön

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı’dan Kastamonu Teknokent’e Ziyaret

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 02 Mart 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Valimiz Avni Çakır’ında eşlik ettiği ziyarette, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Rektörlük binası önünde Rektörümüz ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu tarafından karşılandı.

Ziyarette, Dışişleri Bakanlığı ve AB Başkanlığı ile gerçekleştirilebilecek iş birliği imkanları, AB tarafından yürütülen Ufuk Avrupa, Erasmus+, ESC programlarının öğrenci ve akademisyenlere sunduğu fırsatlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektörümüz, ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizde yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Yardımcısı Kaymakcı’ya bilgiler verdi ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.

Ziyaretin ardından Rektörümüz ve Bakan Yardımcısı Kaymakcı ile birlikte Vali Avni Çakır, Kastamonu Teknokent İdare ve Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ederek, Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün’den yeni bina ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kastamonu Teknokent bünyesinde faaliyetlerini yürüten Teknokent Akademi ve Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Ofisleri tarafından Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün desteğiyle hayata geçirilen İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’nı başarıyla tamamlayan girişimciler ve girişimci adayları ile bir araya gelen Bakan Yardımcısı Kaymakcı, programı tamamlayan girişimci adaylarını tebrik ederek, pasta kesti.

Ziyaretin sonunda Bakan Yardımcısı Kaymakcı, anı defterini imzaladı.

Bu gönderiyi paylaş

BLOG geri dön