Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bakanlar Kurulunun 04/06/2018 tarihli kararı ile ilan edilmiş olup, ilgili bölgeyi yönetecek olan Kastamonu Teknokent A.Ş. 19.12.2019 tarihinde tescil edilerek faaliyetlerine başlamıştır.
Kastamonu Teknokent A.Ş.;
- Kastamonu Üniversitesi,
- Kastamonu İl Özel İdaresi,
- Kastamonu Belediyesi,
- Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO),
- Kastamonu Ticaret Borsası,
- Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB),
- Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Koop. Birliği,
- Kastamonu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği
- Canovate Elektronik Endüstri ve Ticaret A.Ş.
- ZİNTAŞ Kastamonu Zincir San. ve Tic. A.Ş.,
- A-1 Enerji İnşaat Otomotiv San. Ltd. Şti.,
- Ak İnşaat Mermercilik ve Gayrimenkul Yatırım Tic. A.Ş. ortaklığında kurulmuş olup dokuz kişilik bir Yönetim Kurulu bulunmaktadır.
Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent kampüsünde bulunan 10.000 m²’lik bir alanda çalışmalarına başlayan Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin ilk faaliyetleri için bir prefabrik bina inşa edilmiş olup, İdare ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5000 m²’lik ana binanın proje ve ruhsat çalışmaları yapılmış ve Aralık 2020’de inşaat yapımına başlanmıştır.
Kapalı ve açık alanları ile tüm paydaşlarla sinerji oluşturulabileceği, sosyalleşme alanları, çalışma ve toplantı salonlar, ferah ofisleriyle hizmetlerin kesintisiz sürdürüleceği bir ortamın oluşturulması için inşa edilen Kastamonu Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi yapım çalışmaları Aralık 2021’de tamamlanmış, yeni bina Ocak 2022’de tüm firmalara ve paydaşlara kapılarını açmıştır.
Kastamonu Teknokent kuruluşundan itibaren beklentinin üzerinde gelen taleplere istinaden, İlin ihtiyacını ve potansiyelini karşılayacak tematik ar-ge alanları kurmak amacıyla kuruluş aşamasında sahip olduğu 10 dönümlük yerleşkesini, 110 dönüme çıkarmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı genişleme başvurusu kabul edilerek, Cumhurbaşkanı Kararı ile 31705 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bu gelişmenin sonuncunda, 2023 yılı sonunda iskan çalışmaları tamamlanan genişleme alanıyla birlikte Kastamonu Teknokent, 5.834 m² si kapalı alan olmak üzere toplam 110.087,28 m² alana ulaşmıştır.
Farklı faaliyet alanlarında pek çok firmaya ev sahipliği yapan Kastamonu Teknokent, özel bir misyona sahip olan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (KÜ TTO)’ye de ev sahipliği yapmaktadır. Kastamonu Üniversitesinin sanayi ve girişimcilerle köprü kurmasını, Üniversite bünyesinde üretilen bilginin ve teknolojinin transferini sağlayarak ekonomik değer üretmesini kolaylaştıran KÜ TTO İlin ve Bölgenin ihtiyaçlarıyla uyumlu faaliyetler düzenlemektedir. KÜ TTO, Teknokent Akademi, Proje Destek Ofisi Üniversite-Sanayi İş Birliği Ofisi, Patent Destek Ofisi, Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi, İnovatif Teknolojiler Ofisi, Pazarlama Stratejileri Ofisi ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Ofisleri ile hizmet vermekte, Kastamonu Teknokent çatısı altında iş birliği içinde faaliyetlerini yürütmektedir.