Köy Yangınları Ulusal Çalıştayı’na Katıldık

Köy Yangınları Ulusal Çalıştayı’na Katıldık

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde düzenlenen “Köy Yangınları Ulusal Çalıştayı”, 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ev sahipliğinde tamamlandı. Türkiye’nin önemli afet türlerinden biri olan köy yangınlarına karşı politika ve strateji geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi.

Çalıştayda 27 karar alındı ve 81 eylem önerisi sunuldu. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ise çalıştay sonuç bildirgesini okudu.

Çalıştay 17 akademisyen, 83 kamu kurum ve kuruluş, 7 sivil toplum kuruluşu, 1 meslek odası, 4 özel sektör ve 2 basın temsilcisi olmak üzere alanında uzman 114 katılımcının iştirakiyle gerçekleştirildi. Çalıştaya Kastamonu Teknokent A.Ş. adına katılan Öğr. Gör. Berkan Güngör ise Teknoloji Çalışma Grubu’na katılım sağladı.