İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’nda 4 Ay Geride Kaldı
Kastamonu Teknokent bünyesinde faaliyetlerini yürüten Teknokent Akademi ve Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Ofislerinin, Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün desteğiyle hayata geçirilen “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” 4 ay’ı geride bıraktı.
Açılış dersini (İhtisas Odaklı Girişimcilik) Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün gerçekleştirdiği programın ilk haftası Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün’ün Teknokentler Özelinde Profesyonel İş Yaşamına Adım, Saattek Yazılım Danışmanlık ve Tic. Ltd. Şti. kurucuları Mustafa Yıldız ve Mustafa Yıldız’ın Teknokent Ar-Ge Şirketinin Yolculuğu ve Kastamonu Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol Tekin’in Girişimciliğin Temelleri ve Start-up Girişimciliği sunumlarıyla tamamlanmıştı.
Eğitimin ikinci haftasının ilk dersi Seval Yılmaz’ın Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi, ikinci dersi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç’in Endüstri 4.0 ve Yenilikçi Bakış Açısı dersi, üçüncü ve son günü de Dr. Öğr. Üyesi Bülent Yıldız’ın Pazar Araştırması Eğitimi dersi ile tamamlandı.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Uzmanı Şenol Karabaltaoğlu’nun Projeci Düşünme adlı atölye çalışması ile başlayan üçüncü haftada, ikinci gün yazar Halis Kuralay Sakın Vazgeçme adlı söyleşisi ile katılımcılarla buluştu.
Programın dördüncü haftasında, Teknokent Avantajları ve Şirketleşme Süreçleri dersi ile Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey, Zaman Yönetimi dersi ile ARDEM Danışmanlık ve Kariyer Merkezi Direktörü Kasım Dinçer Barutçugil ve Finansal Plan Hazırlama Eğitimi ile de Prof. Dr. Tolga Ulusoy yer aldılar.
Beşinci haftaya gelindiğinde ise ilk olarak Kızanıklı Eğitim Danışmanlık Koçluk Ltd. Şti. Kurucusu Serkut Kızanlıklı tarafından Hayalden Fikre Fikirden Sunuma, Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı tarafından Teknokentte Akademisyen Firma Hikayesi ve son olarak da KOBİ Uzman Yardımcısı Ömür Gümüşsoy tarafından İş Planı Hazırlama ve KOSGEB Girişim Destekleri sunumları gerçekleştirildi.
İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’nın ilk aşamasını geride bırakan girişimci adaylarının yapacakları proje sunumları için kısa bir mola verildi ve ardından ilk eleme aşaması, girişimci adaylarının gerçekleştirdikleri proje sunumları ile 8 Mart 2022 tarihinde tamamlandı.
Sunum yapacak olan girişimci adaylarının fikirleri, Mühendislik, Yazılım, Ormancılık ve Gıda olmak üzere dört sektörde gruplandırıldı ve her sektör için alanda uzman bir akademisyen, bir sektör temsilcisi ve bir KÜTTO görevlisi jüri üyesi olarak belirlendi.
Girişimcilerin proje sunumlarının ardından seçilen 15 fikir sahibi ile “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” ikinci aşamasıyla Kastamonu Teknokent Binası’nda kaldığı yerden devam etti.
Eğitimlerin 6. Haftasına devam edilirken ikinci aşamanın ilk dersinde Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun tarafından Temel FSMH Eğitimi ve Hukuki Süreçler eğitimi; Kastamonu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Ulusoy tarafından da Girişimciler için Finans Eğitimi düzenlendi.
7. Hafta Kastamonu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldız Pazarlama Araştırması, Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel de Girişimciler İçin Yönetim ve İnsan Kaynakları dersini verdiler.
8. Haftaya gelindiğinde Kastamonu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Çavdar tarafından Üretim Yönetimi Üretim Planı eğitimini düzenledi. Ayrıca bu hafta 15 girişimci adayı ile yerel mentor eşleşmeleri gerçekleştirildi. İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı 2022/1 Yerel Mentor Eşleşmeleri’ni görmek için tıklayınız.
9. Hafta Kastamonu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Aksoy tarafından Pazarlama & Satış eğitimi verildi.
Eğitim programı 25 Nisan’da Canan Bağkan tarafından verilecek olan E-Ticaret eğitimi ile kaldığı yerden devam edecek. 26 Nisan’da Öğr. Gör. Ahmet Tabanlıoğlu Proje Döngüsü Eğitimi’ni düzenleyecek ve son olarak 27 Nisan’da Ömür Tombul tarafından Şirketleşme ve Yasal Süreçler eğitimi verilecek. Son eğitimin de verilmesinin ardından 9-13 Mayıs arasında Nuri Murat Avcı tarafından İş Modeli Geliştirme ve Uygulamalı İş Planı Hazırlama Eğitimi tertip edilecek.