AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri, Kastamonu Teknokent’i Ziyaret Etti: Öğrenciler ve Girişimcilerle Buluştu

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri, Kastamonu’ya düzenlediği ziyarette, Kastamonu Teknokent’i ziyaret ederek Fikir Fabrikası’nda öğrencilerimiz, girişimci adayları ve girişimci firmaları ile bir araya geldi.

Kastamonu Teknokent ziyareti öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’ye nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, Üniversitemiz ve Teknokent ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise, Üniversitemizin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü Rektörümüze teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Kastamonu Teknokent Fikir Fabrikası’nda öğrencilerimiz, girişimci adayları ve girişimci firmaları ile de bir araya gelen İleri, dijitalleşmeye çok önem verdiklerini bu bağlamda Kastamonu Teknokent’te yapılan projelerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Programa; AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Av. Halil Uluay ve Av. Serap Ekmekci, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Ömer Küçük, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Davut Arpa, kamu, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrencilerimiz, girişimci adayları ve girişimci firmaları temsilcileri katıldı.

Teknokent konusunun Türkiye için çok önemli bir konu olduğunun altını çizen İleri, kendisinin de eski bir akademisyen olduğunu ve bir süre Sabancı Üniversitesi ALP (Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü), Teknoloji Transfer Ofisi’nin başında bulunduğunu belirtti.

Dr. Ömer İleri, Türkiye’nin Ar-Ge ekosisteminde, teknoparkların ve teknokentlerin oynadıkları rollerin çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, konuşmasında Türkiye’nin teknoloji ve dijital dönüşüm konusundaki çabalarını ve bu alandaki başarılarını vurguladı. Türkiye’nin dijital çağda ilerlemesi için teknolojiyi geliştirmenin önemine vurgu yapan İleri, bu çabanın önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin dolaştığı her şehrinde teknokentler ve bilim merkezlerinde başarı hikâyeleri gördüğünü ifade etti.

İleri konuşmasının devamında, ülkemizin teknolojik gelişimine katkıların teşvik politikalarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, eğitim ve araştırmaya yapılan yatırımların da büyük rol oynadığını belirtti. Üniversitelerin uluslararası alanda rekabetçi konuma gelmesi için yapılan desteklerin gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırdığını ve yetenekli gençlerin yetişmesine olanak sağladığını dile getiren İleri, özel sektör ile iş birliği içinde gerçekleştirilen projelerin akademisyenlerin ve öğrencilerin sektörle daha fazla etkileşimde bulunmalarına ve gerçek dünya problemlerine çözüm üretmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

TEKNOFEST’in önemi, yapay zeka uygulamaları ve siber güvenlik gibi konularda öğrencilerin sorularını yanıtlayan İleri, bu alanlardaki gelişmelerin ülkemizin teknolojik ilerlemesine önemli katkılar sağladığı vurguladı.

Programın sonunda Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün tarafından Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri’ye hediye takdim edildi. Program günün anısına fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Programın ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Kastamonu Teknokent Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi bünyesinde kurulan girişimcilik eğitimlerine devam eden ön kuluçka öğrencileri ve mezunlarının yanı sıra TEKNOFEST’e hazırlık yapan takımların faydalandığı Prototip Atölyesi’ni gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.