Geleceğin Teknolojilerini Geliştirmeyi Hedefleyen Öğrenciler Stajlarına Kastamonu Teknokent Bünyesinde Başladı

Kastamonu Teknokent A.Ş ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları yürüten öğrencilere destek vermeye devam ediyor.  Geleceğin teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen mühendislik öğrencileri Kastamonu Teknokent’in ilk stajyerleri olarak staj eğitimlerine başladı.

Bu yıl bir ilk olmak üzere, üniversitemizin Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği bölümlerinden toplam 15 öğrenci yaz dönemi staj eğitimlerini tamamlamak, 3 öğrencimiz ise daha önce zorunlu staj eğitimlerini tamamlamalarına rağmen gönüllü olarak staj yapmak üzere kurumumuza başvuruda bulundu. Başvuru yapan toplam 18 öğrenci İnovatif Teknolojiler Ofisi bünyesinde stajlarını yapmak üzere kabul edildi. Stajyerlerimiz, gerek duydukları takdirde İnovatif Teknolojiler Ofisi ekibinden akademik destek alabilecekler.

Staj yapan öğrencilerimizin çalışmalarını daha verimli yürütebilmeleri ve Kastamonu Teknokent A.Ş’nin imkânlarından yararlanabilmeleri amacıyla kendilerine Kastamonu Teknokent A.Ş bünyesinde bulunan ofislerden tahsis edildi. Staja kabul edilen öğrenciler aynı zamanda üniversitemizin teknoloji takımlarında aktif olarak görev almakta. Takımlarda görev yapan öğrencilerimizin kurumumuz bünyesinde staja kabul edilmeleri sayesinde öğrencilerimiz KYK barınma imkânlarından da ücretsiz olarak faydalanabilecekler.