Medipol BİGG 2021 1. Çağrı Dönemi, Yeni Girişimci Tanımıyla Başvurularınızı Bekliyor.

Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, teknoloji ve yenilikçi iş fikrinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesini sağlamak için, ön ödemeli 200.000 TL hibe desteği sağlayan TÜBİTAK 1512 BİGG (Bireysel Genç Girişim) Desteği Programı 2021 1. çağrı dönemi başvurularını almaya başladı.

Süreç nasıl işliyor?

Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, web üzerinden başvuru formu ile toplanan iş fikirlerini iki aşamalı bir eleme sistemine tabi tutacaktır. MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ (MEDİPOL GİM) iş fikirlerini; teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu vb. yönleri göz önünde bulundurarak değerlendirecektir.

Değerlendirmeyi geçen iş fikirleri; Medipol Girişimcilik Merkezi’nin eğitim ve mentorlük programına dahil olacaktır.

1. Aşama sonunda hazırladığı iş planı BİGG Uygulayıcı Kuruluşu tarafından onaylanan girişimciler, Programın 2. Aşama başvurusunu TÜBİTAK’a yapacaktır. İş planları, TÜBİTAK tarafından yürütülecek 2. Aşama panellerinde değerlendirilecektir.
  2. Aşama desteği almaya uygun bulunan girişimcilerden Teknogirişim Sermayesi Desteğinden faydalanmak üzere şirket kurmaları istenecektir.

Çağrı ile ilgili dokümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

BİGG 2021 yılı 1. çağrı ile yeni girişimci tanımı değişmiştir.

2021 yılı birinci çağrı döneminden itibaren daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin BİGG’ e başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi mümkün olacaktır. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırılmıştır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin;

• Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi,
    aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde Programa başvurabilecektir;
  • Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

SON BAŞVURU TARİHİ:  29 Temmuz 2021 Saat: 17:00   ​

ŞİMDİ BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

İLETIŞIM BİLGİLERİ:

Tel: 0(216) 681 51 00

Adres: Teknoloji Transfer Ofisi, Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Yerleşkesi, Ekinciler Caddesi, No: 19 Beykoz/İSTANBUL

E-Mail: medipolgm@medipol.edu.tr