TR82 Bölgesi TTO’ları Arasında Stratejik İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

TR82 Bölgesi TTO’ları Arasında Stratejik İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi teknoloji transfer ofisleri, çeşitli alanlarda iş birliği yapmak amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı, Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi ve teknoloji transfer ofisleri arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedeflendi. Üniversitemizin ihtisaslaşma sahası olan Ormancılık sektörü başta olmak üzere bölgesel ekonominin güçlendirilmesi ve yenilikçi projelerin desteklenmesi amacıyla ortak çalışmalara odaklanıldı.

Kastamonu Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kasım Yenigün, Genel Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin, öğretim görevlileri Berkan Güngör ve Mehmet Fırat Olgun; ÇAKÜ TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç ve Dr. Hasan Dündar, Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem’in katıldığı toplantıda, teknoloji transfer ofisleri arasında bilgi paylaşımı, araştırma ortaklıkları ve girişimcilik konularında potansiyel iş birliği alanları masaya yatırıldı. Ayrıca, ortaklaşa düzenlenebilecek eğitim programları, seminerler ve etkinlikler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.