Cide’deki Kadın Girişimciler ile İstişare Toplantısı Yapıldı

Cide’deki Kadın Girişimciler ile İstişare Toplantısı Yapıldı

15 Mart 2022 Üniversitemiz ile S.S. Cide Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi arasında online istişare toplantısı düzenlendi. Toplantı, Kooperatife güçlendirme desteği sağlayan Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nin talebi üzerine TTO tarafından organize edildi.

Toplantıda üniversitemizin ihtisaslaşma sahasına yönelik olarak kırsal kalkınmada kadın girişimcilerin rolünü artırabilmek amacıyla kooperatifin ürettiği çeşitli ürünleri kapsayan bir markanın oluşturularak marka başvurusunun yapılması, kooperatifin kendi isminin marka başvurusuyla koruma altına alınması, kooperatifin ürettiği ürünlerin Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında analizlerinin gerçekleştirilmesi ve kooperatif için oluşturulması planlanan markaya görünürlük desteğinin sağlanması konuları hakkında görüşüldü. Ayrıca Cide’ye özgü bazı ürünlerin coğrafi tescil işareti alabilmesi için çalışmalar yapılması ve en kısa sürede coğrafi işaret dosyasının hazırlanarak Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılması konusu toplantının odağında yer aldı.

Toplantıya S.S. Cide Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi üyeleri, Cide Yerel Eylem Grubu’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kaptan, Müdür Atakan Akman, uzmanlar Ömer Çelik ve Sevda Çetin; üniversitemizden gıda mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Müge Hendek Ertop, Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör katılım sağladılar.