Kastamonu Teknokent Firmamız “İntegral Sayaç” Yatırımlarına Devam Ediyor

Kastamonu Teknokent Firmamız “İntegral Sayaç” Yatırımlarına Devam Ediyor

Kastamonu Teknokent’te faaliyetlerine devam eden, ısı sayacı (kalorimetre) üreten ve ısı sayıcı konusunda Ar-Ge çalışmalarına her gün yenisini ekleyen İntegral Sayaç, KOSGEB Kobigel Dijitalleşme Programı Kapsamında almaya hak kazandığı hibe desteği ile üretimine Endüstri 4.0 teknolojilerini entegre etti.

İntegral Sayaç 15 Eylül 2022 tarihinde İŞGEM Binasındaki fabrikasında gerçekleştirdikleri törende KOSGEB Kobigel Dijitalleşme Programı kapsamında almaya hak kazandıkları hibe desteği ile kurdukları yeni test ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.

Yeni test ünitesi açılış törenine Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve İnovatif Teknolojiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı, KOSGEB Müdürü Nevzat Erol, TSE Müdürü Bayram Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, İŞGEM Müdürü Abdullah Burak Livan, İntegral Sayaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kışlı ve İntegral Sayaç A.Ş. çalışanları katıldı.

İntegral Sayaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kışlı, geliştirilen test ünitesi sayesinde firma üretiminin %50 oranında da artırmış olacağını ve üretim artışının firmanın ihracat potansiyelini arttıracağını ifade etti. Ayrıca makinenin geliştirilmesinde Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemli derecede katkısının olduğunu ifade ederek, hem Üniversitemize hem de geliştirilen makinenin Endüstri 4.0 teknolojileri ile entegrasyonu konusunda destek veren Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı’ya teşekkür etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, yapılan Ar-Ge çalışmaları dolayısıyla İntegral Sayaç firmasını tebrik ettiğini, Kastamonu Üniversitesi’nin sahip olduğu teknik imkanların ve uzman akademik kadrosunun Üniversite-Sanayi işbirliği açısından değerli kaynaklar olduğunu ve ilimizde faaliyet gösteren firmalara destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.