Daday’da ‘Kadın İstihdamına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma Eğitimi’ Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi Koordinatörlüğü, Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu ve Kastamonu Teknokent işbirlikleri ile Kadına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma Eğitimi Daday’da düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Doç. Dr. Burhan SEVİM üniversitemizin ihtisaslaşma misyonu kapsamında şehirle bütünleşen, şehrin sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek olan bu tür eğitim ve etkinliklere önem verdiğini belirterek, bu eğitim için Teknokentimiz akademisyenleri Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR ve Öğr. Gör. Mehmet Fırat OLGUN’a teşekkür etti. Kalkınmanın yerelden başladığını ve bunun en önemli aktörünün de kadınlar olduğunu belirten müdürümüz Daday’ın kalkınması ve çok daha ileri gitmesi için bu tür etkinliklere devam edileceğini belirtti.

Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR, kadın girişimciliğinin önemi, kooperatiflerşme ve kadın girişimciliğine yönelik sağlanan teşvikler üzerine bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör.  Mehmet Fırat OLGUN katılımcılara patent, coğrafi işaret ve markalaşma konularında bilgi verdi.

Sunumların ardından MYO Müdürü Doç. Dr. Burhan SEVİM tarafından akademisyenlerimize teşekkür belgesi verildi. Eğitime katılanlara katılım belgesi takdiminin ardından program sona erdi.