Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde Patent ve Teknoloji Zirvesi

Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde Patent ve Teknoloji Zirvesi

Fikri mülkiyet haklarına ilgi çekmek ve fikri mülkiyetin önemini vurgulamak amacıyla kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde Adım Patent tarafından “Patent ve Teknoloji Zirvesi” düzenlendi.

Toplantıda İstanbul Sanayi Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü İsrafil YILDIZ, TUBİTAK TEMEG Grup Koordinatör Vekili Dr. Alp Eren YURTSEVER, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İNCE, Üniversitemizden Rektör Yardımcımız ve Kastamonu Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kasım YENİGÜN, GOSB Teknopark TTO Direktörü Tolga BİLDİRİCİ, Gelner Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Uğur BAŞYİĞİT konuşmacı olarak yer aldılar. Adım Patent Kurucu Ortağı Seval YILMAZ’ın moderatörlüğünün yaptığı zirveye Üniversitemiz Patent Destek Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Mehmet Fırat OLGUN, Proje Destek Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Ahmet TABANLIOĞLU ve İnovatif Teknolojiler Ofisi görevlisi Öğr. Gör. Tuba KÜLÇE ile birlikte diğer Üniversite ve özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.

Toplantıda fikri ve sınai haklara (marka, patent, tasarım, telif hakkı) ilişkin inovasyon ve üretkenliği teşvik etmenin ülkemize sağlayacağı faydalar, fikri ve sınai haklarda ülkemizin ne durumda olduğuna dair değerlendirmeler yapıldı. Fikri Mülkiyet üzerine Kamu kurumları ve Üniversitelerin yürüttükleri faaliyetlerden bahsedildi. Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi modüllerinden Patent Destek Ofisi ve Kamu-Üniversite İşbirliği ve Proje Destek Ofisi faaliyetleri ve Kastamonu Teknokent faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Fikirlerin ekonomik değere dönüşmesi ve bu ekonomik değerlerin ticarileştirilmesinde Üniversiteler ve sanayinin beklentileri ve bu beklentilerin karşılanması için ne tür bir yol izlenmesi gerektiği üzerine önemli fikirler paylaşıldı.