Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Platformundan DORTEK Kapı Firmasına Ziyaret

Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Platformundan DORTEK Kapı Firmasına Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ Üniversite-Sanayi İş Birliği Merkezi öncülüğünde oluşturulan, Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında çeşitli kamu kurum paydaşlarından oluşan ortak strateji platformu, on ikinci ziyaretini, Dortek Kapı Sanayi ve Ticaret firmasına 08 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirdi.

Toplantıda tanışma ile başladı. Dortek firmasının, sanayi sicil verilerinden tespit edildiği üzere “Pvc folyo kaplama” ürününü ithal ettiği sanayi üretiminin dönüşümünü sağlayarak cari açığın kapatılmasına destek vermek amacı doğrultusunda, ilde ithal edilen ürünün ülkeden temini konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Üniversite ve sanayi iş birliği açısından ahşap-çelik kapı, daire giriş kapısı imalatındaki Ar-Ge çalışmaları değerlendirildi. Dortek firması ile Kastamonu Üniversitesi ve kamu kurumları arasında ortak araştırma, analiz, proje geliştirme ve malzeme kullanımında dayanıklı kapı üretimi konularında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü. Üniversiteden Ar-Ge çalışmaları için gerekli laboratuvar, teknik personel desteği verilebileceği belirtildi. Dortek özellikle kapının mekanik tasarımı ve dayanımı ile ilgili Ar-Ge faaliyetlerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca patent konusunda ve interaktif bir web sitesi tasarımı konusunda iş birliği yapılabileceği görüşüldü.  E-ticaret faaliyetleri hususunda “E-Ticaret Uzmanı” yetiştirme eğitimi planlandığı bilgisi aktarıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Dortek Firmasından İşletme Müdürü Hakan SAKAR, Üretim Müdürü Nadir BİDECİ katıldılar. Kastamonu Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK, Kastamonu İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden İl Müdürü Selahattin EMİRSÜLEYMANOĞLU ve Mühendis Muhammed Burak KIZILCI, TKDK İl Koordinatörü Ahmet KUYULU, Kastamonu Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ticaret İl Müdür Vekili Gürol KAYIKÇIOĞLU, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yrd. Adil Levent BAŞ, TSE Kastamonu Belgelendirme Müdürü Bayram GÜVEN, KÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serkan DİLEK ve Doç. Dr. Orhan KANDEMİR, KÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Önder TOR ve Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI, KÜ TTO Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezi Koordinatörü ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Uzmanı Öğr. Gör. Tuba KÜLÇE, KÜ TTO İdari ve Mali İşler Koordinatörü Öğr. Gör. Kazım Yasin ÖZBEY, KÜ TTO Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Fırat OLGUN, KÜ TTO İnovatif Teknolojiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI, KÜ TTO Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörü Erol TEKİN ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Uzmanı Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR katıldılar.