Kastamonu Teknokent’te Vocathlon University Temel Girişimcilik Kampı Final Heyecanı

BLOG geri dön

Kastamonu Teknokent’te Vocathlon University Temel Girişimcilik Kampı Final Heyecanı

Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik Kastamonu Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Kastamonu Teknokent iş birliğinde düzenlenen Vocathlon University Temel Girişimcilik Kampı sona erdi.

Meslek yüksekokulu öğrencilerinin girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacına yönelik düzenlenen ve 14 Kasım’da Kastamonu Teknokent ev sahipliğinde başlayan Vocathlon University Temel Girişimcilik Eğitim ve Kamp Programı, öğrencilerin aldıkları iki günlük yoğun iş geliştirme eğitimleri ve mentor desteğiyle hazırladığı projelerin 16 Kasım’da jüriye sunumu sonrasında düzenlenen sertifika ve ödül töreni ile tamamlandı.

Vocathlon University Temel Girişimcilik Kamp programına Üniversitemiz bünyesindeki Kastamonu Meslek Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu,  İnebolu Meslek Yüksekokulu, Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu ve Tosya Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören toplam 25 öğrenci katıldı.

Toplam 3 gün süren kamp programı kapsamında öğrencilere iş fikri geliştirme, etkili sunum teknikleri, SWOT analizi, kanvas iş modeli oluşturma konularında eğitimler verildi. Öğrenciler, eğitimlere eşlik eden mentor desteğiyle iş fikirleri etrafında belirledikleri sorunlara yönelik nitelikli çözümler içeren projeler üretti.

Programın son gününde ise öğrenciler kamp süresince hazırladıkları projelerin jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdiler. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında 5 takımdan iş fikirlerini girişimciliğe dönüştürme potansiyeli olan 3 iş fikri derece elde etmeye hak kazandı. Kazanan takımların ilan edildiği programda katılımcılara sertifikaları törenle teslim edildi.

İlk üçte yer alan takımlardan “Alkuaz” takımının hazırladığı “Pet Şişeden Filament Üretimi” geri dönüştürülebilir malzemeleri katma değerli ürüne dönüştürerek ithal bağımlılığı yüksek ürünlerin yurt içinde üretilmesini amaçlayan bir iş fikri geliştirdi. Kastamonu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geliştirdiği proje çerçevesinde geri dönüştürülebilir pet şişeleri işleyecek bir makine yardımıyla üç boyutlu yazıcılarda kullanılmak üzere filament üretimi hedefleniyor.

Kastamonu Meslek Yüksekokulu’ndan dereceye giren bir diğer takım olan “Farabi” takımının “Sorgenç” isimli projesi, gençlerin dini bilgileri gerçeğe dayalı, güvenilir kaynaklardan öğrenmesi için hazırlanacak bir dijital uygulama üzerinden kullanıcıların İslamiyet’e ilişkin sorularına doğru, güvenilir ve gerçek kaynaklardan ulaşmalarını hedefliyor.

Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu’ndan katılım sağlayan “Çeri” takımı ise özel sağlık sorunlarına sahip bireylere yönelik sağlık hizmetleri ve yiyecek içecek hizmetlerinin birleştiği çift mutfak hizmeti veren lokanta işletmesiyle yenilikçi bir çözüm önerisi sunduğu iş fikriyle jüri karşısına geçti. Takımın “1 Mekan 3 Tat” isimli projesi çölyak, diyabet ve tansiyon gibi özel sağlık sorunları yaşayan bireylere yönelik çözümler sunarak bu kişilerin hem sosyal hem de psikolojik olarak feraha ulaşmalarını amaçlıyor.

Dereceye giren üç takım, KUZKA tarafından 2023 yılı içerisinde düzenlenecek teknik gezi ile ödüllendirilecek.

Bu gönderiyi paylaş

BLOG geri dön