Kastamonu Üniversitesi yönetiminden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi saha ziyaretleri kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimi ile bir araya geldi. Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmalarını güçlendirmek ve nitelikli projeler geliştirme önceliklerini buluşmanın odağına alan ziyaret, Birlik Başkanı Osman Şekercioğlu’nun besi çiftliğinde gerçekleşti. Üretim ve besi şartları ile ilgili teknik bilgileri paylaşan başkan Şekercioğlu, özellikle Süt Analiz ve benzeri bazı yem çalışmalarını Üniversitenin Veterinerlik Fakültesi ile birlikte gerçekleştirmek istediklerini, kurucu ortağı oldukları Kastamonu Teknokent bünyesinde Ar-Ge tabanlı çalışmalara hevesle başlamak istediklerini belirtti. Birlik Genel Sekreteri Ayhan Barut da toplantıda, birliğin potansiyelini, bölgenin hayvancılık ve hayvansal üretimlerle ilgili know-how ihtiyacını, projelerle gelmek istedikleri noktaları belirtti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini, önümüzdeki günlerde bu alanda çok değerli projeleri Kastamonu kamuoyu ile paylaşacaklarını ve bölgenin katma değer üretme noktasında ciddi bir ivme kazanacağını belirtti.