Language Tree (Dil Ağacı) Projesi Açılış Toplantısı Teknokentte Gerçekleşti

Language Tree (Dil Ağacı) Projesi Açılış Toplantısı Teknokentte Gerçekleşti

Erasmus+ KA220-YOU çerçevesinde Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen Language Tree (Dil Ağacı) Projesi’nin açılış toplantısı, 13 Ekim 2022 tarihinde Kastamonu Teknokent Binası Ilgaz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz koordinatörlüğünde sürdürülecek projenin açılış toplantısında, Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Derneği (YADOT), Almanya’dan Ruhr Öğretmenler Derneği, Belçika’dan Türk Dili Enstitüsü Uyum-Araştırma Merkezi, İtalya’dan Sapienza Üniversitesi proje ortağı olarak yer aldı.

Açılış konuşmalarını Proje Yürütücüsü Üniversitemiz Öğr. Gör. Harun İlçioğlu yaparak, projenin ortaklık yapısı, iş paketleri ve beklenen yaygın etkisi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yabancı öğrencilerin Türkçe öğreniminin zorluklarla dolu olduğunu vurgulayan İlçioğlu, “Yabancı öğrencilerimiz temelde TÖMER’de eğitime başlıyor ama ‘Yanlış bir şey söyler miyim?’, ‘Arkadaşlarım benimle dalga geçer mi?’ ya da başka sebeplerden dolayı konuşmaktan korkuyorlar. Bunun önüne geçmek için bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Proje kapsamında bir web uygulaması geliştirerek, öğrencileri bu korkularından uzaklaştırmayı hedeflediklerini anlatan İlçioğlu, “Öğrenciyi yargılamayan, uygulamayı kullanırken hata yaptığında kimseyle dalga geçmeyecek, kimsenin kızmayacağı bir web uygulaması hayata geçirip, öğrencilerimizin ücretsiz bir şekilde defalarca bu uygulamayı kullanabilmelerini sağlayarak, Türkçe öğrenmeyi kolaylaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İlçioğlunun konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün açılış konuşması yaparak, projenin önemini vurgulayarak, Kastamonu Üniversitesi ve Teknokent olarak projeye desteklerinin tam olduğunu belirtti.