Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğünden Kastamonu Teknokente Önemli Ziyaret

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanlığı uzmanları Mimar Yunus Parlak, Şehir Plancısı Yener AKAY, Sanayi ve Teknoloji Uzmanları Mustafa KILINÇ ve Yunus ÖZMODANLI Kastamonu Teknokent’e önemli bir ziyarette bulundu. Bakanlık uzmanlarına bu önemli ziyarette; Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kasım YENİGÜN ile beraber KÜ TTO Proje Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet TABANLIOĞLU, KÜ TTO Teknokent Akademi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal A. KÜÇÜK, KÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Erdem ZENGİN ve Harita Mühendisi Onur BARUTÇUOĞLU eşlik etti. Kastamonu Teknokentin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı genişleme başvurusunun ön değerlendirmesi kapsamında yapılan ziyarette ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları ve genişleme talebinin gerekçeleri konuşuldu.

Toplamda 10.000 m²’lik bir alana sahip olan Kastamonu Teknokentin ilk faaliyetleri için geçici prefabrik bina inşa edilmiş, kısa zamanda tam doluluğa ulaşmıştı. Bakanlık Uzmanları hem 21 firmasıyla çalışmalarını yürüten Kastamonu Teknokent prefabrik binasını hem de 5.000 m²’lik alanda faaliyet gösterecek olan İdare ve Kuluçka Merkezini yerinde ziyaret ederek önemli değerlendirmelerde bulundu. Proje uygunluğu ve teknik konularda istişarenin de yapıldığı teknik gezide yeni Teknokent binası uzmanlardan tam not aldı.

Yapılan görüşmede Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım YENİGÜN, yeni yılla birlikte yeni binasında hizmet vermek için gün sayan Kastamonu Teknokentin, sahip olduğu vizyon ve yerel, bölgesel ve ulusal bazda yüklendiği misyonun gereği olarak amaçladığı kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için sahip olduğu alanın çok daha ötesinde bir alana konumlanarak etki alanını büyütmeyi amaçladığını vurguladı. Teknokent aracılığıyla özellikle Kastamonu Üniversitesinin ihtisas konusu olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında eşgüdüm halinde çalışacak atölyelere yer vermenin önemi üzerinde de duran Prof. Dr. Kasım YENİGÜN; böylelikle Kastamonu’yu, bölgenin var olan potansiyelini ortaya çıkaracak katma değerli ürünler konusunda yetkin, Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri için önemli bir merkez konumuna taşımayı arzu ettiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde genişleme alanı talebinin sonuçlanacağını belirten Bakanlık yetkilileri, ziyaretten büyük bir memnuniyet ve güzel temennilerle ayrıldılar.