Teknoloji Ticarileştirme Ekosisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı

Teknoloji Ticarileştirme Ekosisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı

TÜBİTAK Başkanı Prof Dr. Hasan Mandal ve ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest başkanlığında, “Teknoloji Ticarileştirme Ekosisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı” 30 Nisan-1 Mayıs 2020 tarihinde Teknoloji Transfer Ofisleri Bölge temsilcileri başta olmak üzere aralarında Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (TTO)’ nin de bulunduğu pek çok TTO’ nun katılımıyla online olarak düzenlendi. Çalıştay da Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ ni, TTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Erol TEKİN temsil etti. Türkiye genelindeki TTO ‘lar ile ilgili genel bilgiler ve istatistiklerin paylaşıldığı açılış konuşmasını Prof. Dr. Hasan MANDAL ve Prof. Dr. Hamit SERBEST yaptı.

İstanbul Bölgesi, Ege Bölgesi, Batı-Doğu Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Batı İç Anadolu Bölgesi, Orta Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi TTO Bölge Temsilcileri, bölgeleriyle ilgili genel bilgiler ve bölge istatistiklerinin yanı sıra bölgesel iş birlikleri, bölge şartları ve buna bağlı olarak şartlara uyum süreçleri hakkında da önemli bilgiler aktardı. Çalıştay kapsamında TTO’ ların kuruldukları bölgelere sundukları katkılar, ihtiyaçlar, yaşanan sıkıntılar ve bölgesel bakış açısıyla iyileştirme önerileri de sunuldu.

Son aylarda dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında ihtiyaç duyulan yoğun bakım cihazları, tanı, maske, ilaç, dezenfeksiyon, kişisel koruyucu elbise (KKE), bilişim uygulamaları ve aşı gibi konularda ürün geliştirecek KOBİ’lere ve kamu destekli Ar-Ge projelerine sağlanan desteklerden de bahsedilen toplantı da TTO’ lerinin sunacağı katkının da çok büyük olduğu vurgulandı.

1513 – Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı’nda Yapılan Yenilikler, Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı ve Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı son bölümden sonra çalıştay sona erdi.