Üniversitemiz Akademisyenlerine Yönelik Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları süreçleri hakkında farkındalığın ve patent potansiyelinin güçlendirilmesi için Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (KU TTO) ve Kastamonu Teknokent A.Ş. iş birliğinde Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerine yönelik Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları eğitimleri düzenlendi. Adım Patent Kurucu Ortağı ve Ar-Ge ve İnovasyon Danışmanı Seval Yılmaz tarafından Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulları akademisyenlerine Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları eğitimi verildi.  1 – 3 Haziran 2021 tarihleri arasındaki eğitim programı, 8 oturum şeklinde 10’ar kişilik akademisyen gruplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında akademisyenlere Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetleri ve modülleri tanıtıldı. Ardından Modül 4 kapsamında faaliyet gösteren Patent Destek Ofisimiz ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. FSMH kavramları, patent ve patentlenebilirlik kriterleri, FSMH süreçleri ve yönetimi, ulusal ve uluslararası başvuru aşamaları, akademisyen ve Üniversitenin hak ve yükümlülükleri, patentlerin ticarileştirilmesi ve bu alandaki destek ve teşvikler hakkında bilgiler verildi. Eğitime katılan akademisyenlerimize katılım belgeleri verilerek eğitim sonlandırıldı.