KASİAD’ın “Birlikte Olalım Birlikte Büyüyelim” Toplantısına Katılım Sağlandı

KASİAD’ın “Birlikte Olalım Birlikte Büyüyelim” Toplantısına Katılım Sağlandı

Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen Kastexpo Fuarı tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı il protokolünün katılımı ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşti.

KASİAD Basın Danışmanı Abdülkadir Akın’ın sunuculuğunu yaptığı program, fuar alanı ve detaylarının tanıtımı ile başladı. Toplantıda KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, Kastamonu AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu Teknokent İdari ve Mali İşler Koordinatörü Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey, Kastamonu Üniversitesi TTO Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Berkan Güngör, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, 28. Dönem Kastamonu AK Parti Milletvekili Av. Halil Uluay ve KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan birer konuşma gerçekleştirdi.

İdari ve Mali İşler Koordinatörümüz Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey toplantıdaki konuşmasında, Kastamonu Teknokent’in gelişim sürecinden, sunduğu imkanlardan ve yaptığı çalışmalardan bahsetti. Özbey ayrıca Teknokent’te 100 dönüm yatırım alanı bulunduğuna ve bu alanda şirketlerin müstakil binalarını yaparak Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirebileceğine de değindi.

Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörümüz Öğr. Gör. Berkan Güngör de, kuluçka merkezimizin ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün gelişim sürecinden ve yapılan çalışmalardan bahsetti. İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı’nın başarılı sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Kuluçka merkezi ile ilgili sunumunun ardından ihtisaslaşma faaliyetlerini anlatan Güngör, özellikle defne konusunda üniversitemizin yaptığı çalışmalara vurgu yaptı. Bölgesel kalkınmanın sağlanması adına üniversitemizin sanayi için sunduğu imkanlardan, laboratuvarlardan ve uygulama araştırma merkezlerinden bahsetti.