İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı Başvuruları Başladı

İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı Başvuruları Başladı

Kastamonu Teknokent, başarılı faaliyetler yürüten Teknokent Akademi ve Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Ofislerinin yepyeni bir programını hayata geçiriyor.

Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün Desteğiyle “İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programı” güz dönemi başlıyor.

Programın amacı nedir?

Programın amacı potansiyel girişimci adaylarının iş fikri, iş modeli ve iş planı geliştirme sürecinde ihtiyaç duydukları desteği sunarak başarılı bir start-up kurma şanslarını arttırmaktır. Fikrinizi şirketleşme çalışmalarına hazırlanacak ön kuluçka aşamasında faaliyete başlayan girişimlerin başarıyla sonuçlanması halinde kuluçka aşamasına geçebilme şansları bulunmaktadır.

Kimler başvurabilir?

Program başta ormancılık ve tabiat turizmi olmak üzere farklı sektörlerden iş fikirlerine açıktır. Bu kapsamda yenilikçi, inovatif ve teknolojik bir iş fikrine sahip tüm girişimci adayları başvurabilir.

Programın imkânları nelerdir?

Uygun şartları taşıyan girişimci adaylarına proje süreçleri boyunca gereksinim duyacakları fiziksel alan, internet, telefon gibi ofis ve laboratuvar ortamı ihtiyaçları ücretsiz olarak desteklenmektedir.

Eğitim programının içeriğinde neler vardır?

Start-up Girişimciliğinin Temelleri Eğitimi

FSM Korunması Eğitimi

Proje Döngüsü Eğitimi

Pazar Araştırması Eğitimi

Şirketleşme ve Yasal Süreçler Eğitimi

Girişimciler için Finans Eğitimi

Girişimciler için İletişim ve İK Eğitimi

İş Modeli Geliştirme ve İş Planı Hazırlama Eğitimi

Pazarlama & Satış Eğitim

E-ticaret Eğitimi

Yatırım alma ve yatırımcı sunum eğitimi

Alana Özgü Mentorluk & Başarı hikayeleri & Yatırımcılarla buluşma

Değerlendirme kriterleri nelerdir?

Başvurular başvurunun uygunluğu, yaygın etkisi, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, zaman çizelgesi, bütçe ve finansman ile risk değerlendirmesi başlıkları altında Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri, sektör temsilcileri ve paydaş üniversitelerden oluşturulan jüri üyeli tarafından değerlendirilmektedir.

ŞİMDİ KAYIT OLMAK İÇİN TIKLA!