Kastamonu Teknokent TRADEF Fuarına katıldı

Kastamonu Teknokent TRADEF Fuarına katıldı

Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı (TRADE’F2023) 31 Ağustos 3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Eğitim, turizm, ahşap, bilişim, çevre, tarım sektöründe ulusal ve uluslararası pek çok katılımcı ve ziyaretçinin bir araya geldiği fuarda Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun temsil etti.

14 ülke,18 farklı sektör ve 250 katılımcı firmanın bulunduğu fuarda; Üniversitemizin öğrenci ve mezunlarımızın kariyer gelişimlerine katkı sunacak görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde hem firma beklentileri öğrenildi hem de işverenlere üniversitemizin öğrenci profili hakkında bilgi aktarıldı.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Teknokent ’te faaliyet gösteren 35 firmanın bölge ekonomisini destekleyecek üretimleri, katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda, organik tarımsal ürünlerimizin yanı sıra teknolojik ve kimyasal çalışmalarımızın tanıtımı da yapıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, yeni iş ve iş birliklerine olanak tanıyan çeşitli görüşmeler yapıldı.