Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit Kastamonu Teknokent’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit ve beraberinde Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Yardımcısı Coşkun Çekiciler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanı İbrahim Karabulut, 25 Ekim 2023 tarihinde Kastamonu Teknokent’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında Rektör Yardımcısı Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Teknokent’in faaliyetleri konusunda Genel Müdür Macit’e bir sunum yaptı.

Toplantıya; Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Yardımcısı Coşkun Çekiciler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanı İbrahim Karabulut, Rektör Yardımcımız Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu’nun yanı sıra akademisyenlerimiz ile Kastamonu Teknokent ve TTO ekibi katıldı.

Prof. Dr. Yenigün, 2020 yılında faaliyete geçen Kastamonu Teknokent’in fiziksel altyapısı ve işleyişi hakkında katılımcılara bilgi vererek, 2020 yılının sonunda Teknokent’in %100 doluluk oranına ulaştığını belirtti.

Prof. Dr. Yenigün, sadece bir yıl içerisinde tamamlanan binanın her alanının verimli olarak kullanıldığını vurgulayarak, üniversitenin ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında uzmanlaştığını ve bu alandaki şirketlere destek sağlandığını açıkladı. Ayrıca, pandemi döneminde çevrimiçi kuluçka programları başlattıklarını ve bu programlara katılan firmalara destek verdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kuluçka programlarına dahil olan firmaları sektör liderleri ile buluşturma çabası içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Genel Müdür Macit, üniversitenin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilgilendirme sunumunun ardından, üniversitenin uzmanlık alanlarına yönelik projelerin sergilendiği alanı gezdi ve Teknokent’te faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek firma temsilcilerinden ve proje yürütücülerinden bilgi aldı.

Kastamonu Teknokent ziyaretinin ardından Genel Müdür Macit, Ahşap Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.