VOCATHLON: Mesleki Girişim Maratonu-2021 Tamamlandı

VOCATHLON: Mesleki Girişim Maratonu-2021 Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mesleki Eğitim Teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile T82 ve TR81 Bölge il milli eğitim müdürlükleri iş birliğinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen Vocathlon 2021: Mesleki Girişim Maratonu 3-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Ilgaz Dağı’nda düzenlenen kamp programı açılış törenine KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kastamonu Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erol TEKİN, Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Dilmaç, Sinop Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet ERDEM, Sinop TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih ÇINAR, Kastamonu KOSGEB Kobi Uzman Yardımcısı Ömür GÜMÜŞSOY ile TR82 ve TR81 Bölgesi illerinin Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin oluşturduğu 14 takım katıldı.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop ile Bartın, Zonguldak ve Karabük illerindeki meslek lisesi öğrencilerinden oluşan 14 takımın projeleriyle yarıştığı Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu, katılımcı öğrencilere ve öğretmenlerine yönelik eğitim süreci ile başladı. Eğitim sürecini mentorlerle yürütülen ve yoğun geçen kamp programı takip etti. Hazırlık aşamasının ardından sunumlarını hazırlayan takımlar, Kastamonu Teknokent A.Ş. ve KÜ TTO A.Ş. Genel Müdürü KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım YENİGÜN’ün de aralarında bulunduğu jüri üyelerinin önünde sunumlarını yaptılar. Heyecan dolu geçen maratonun ardından yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda başarı elde eden iller ise Sinop ve Çankırı oldu.

Prof. Dr. Kasım YENİGÜN’ün yaptığı kapanış konuşmasında, başta Kastamonu Teknokent olmak üzere, KÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Kastamonu Üniversitesinin her daim gençlerin yanında olduğu vurgusu yer aldı. Bununla birlikte ocak ayı içinde yeni Teknokent binasında başlayacak olan İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programında, maratona katılan gençlerinde yer almasını arzu ettiğini belirtti. Prof. Dr. Kasım YENİGÜN, dereceye giren öğrencilerin yanı sıra diğer takımlarda yer alan öğrencilerinde bu organizasyona katılarak girişimcilik ekosistemine çok değerli ve cesur bir adım attıklarını ifade ettiği konuşmasında, gençlerin bu maratondan sonrada Kastamonu Teknokent bünyesinde, projelerine katma değer sağlamaları için her türlü desteği vermekten mutluluk duyulacağını vurguladı.

Kapanış konuşmalarının ardından gerçekleşen ödül töreninden sonra maratona katılan öğretmenlere ve mentorlere de KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Katılan herkes için unutulmayacak bir deneyim olan ve girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlayan ve Kastamonu Teknokentin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğu Vocathlon 2021: Mesleki Girişim Maratonunun, önümüzdeki süreçte daha birçok gence ulaşması temennisiyle program sona erdi.